2019.4.8
Publications

Paper on sexual inexperience in Japan published

日本人全体の異性間性交渉未経験の割合を推定した論文が英医学誌BMC Public Health に 発表された。出生動向基本調査のデータを用いた本研究では、異性間性交渉の経験がない 18-39歳の男女の割合が1992年から2015年の間増加傾向にあるとことが分かった。30代の男女の10人に一人は異性間性交渉未経験であった。無職、非正規・時短雇用及び低い収入が、男性では異性間性交渉経験が無いことに関連していることがわかった。

論文の日本語訳はこちら

The first study assessing the proportion of young Japanese adults who has no heterosexual experience has been published in BMC Public Health. In analyses using data from the National Fertility Survey, the proportion of 18-39 year-old Japanese women and men who report no experience of heterosexual intercourse had increased between 1992 and 2015 and 1 in 10 adults remained inexperienced in their 30s. Among men (but not women) unemployment and temporary/part-time employment and lower income were associated with an increased likelihood of heterosexual inexperience. Same-sex sexual experience could not be assessed as this information was not included in the National Fertility Survey.